3x3 Basketball

What is 3x3 Basketball?

3x3 basketball is streetball 2.0. Het is basketbal voor iedereen en kan altijd en overal gespeeld worden. Het is de leuze 'basketball never stops' tot leven gebracht. Met FIBA als grote bezieler en honderden erkende organisatoren wereldwijd is 3X3 een spel waar je geen superster moet zijn om uit te blinken op het veld en het niet uitmaakt waar je speelt. Basketbal en fun is waar het allemaal om draait.  

Op deze website vind je alle tornooien in je buurt, je hebt dus geen excuses meer om niet te spelen. En via de online community op www.3X3planet.com ben je verbonden met spelers uit alle hoeken van de wereld, van alle leeftijden en alle niveau's. Je kan jezelf vergelijken met andere spelers, endorsed events zoeken, je ranking bekijken en nog een pak meer. 

De resultaten van al jouw wedstrijden en tornooien worden bijgehouden en geïntegreerd in een wereldwijd Ranking systeem, dat een ranking berekent van elke speler ter wereld. Als speler ben je niet gelimiteerd tot 1 tornooi of 1 team. Je kan deelnemen aan verschillende tornooien, waar ook ter wereld en je kan in elk tornooi spelen met wie je wil als ploegmaat. 

De Ranking Points die je krijgt wanneer je deelneemt aan tornooien of pick-up games bepalen 2 zaken van jouw 3x3 basketball level: jouw Ranking and Ballerlevel.

De Ranking is de som van alle Ranking Points die je verdiend hebt in de voorbije 12 maanden, waarbij de Ranking Points per tornooi afhangen van je resultaat op dat tornooi en het niveau van het tornooi (hoe belangrijker het tornooi, hoe meer punten er te verdienen zijn). 

Ballerlevel geeft aan wat jouw 3X3-niveau is op basis van jouw voorbije resultaten (jouw win/loss ratio). Win je 90% van je wedstrijden, dan is je ballerlevel hoger dan wanneer je slechts 50% van de wedstrijden wint. 

Het Event Level (niveau van het tornooi) wordt bepaald door een kleurensysteem op basis van grootte, kwaliteit en belangrijkheid van elk tornooi in het internationale netwerk van tornooien. Hoe hoger het Event Level van het tornooi waaraan je deelneemt, hoe meer Ranking Points je kan verdienen. 

Registreren op 3X3 Planet doe je hier! See you on court!