3x3 Basketball

FIBA 3X3 European Championship Qualifier

Poitiers
De 3X3 Lions en Cats speelden op 1 en 2 juli hun kwalificatietornooi voor het Europees Kampioenschap 3X3. De Lions, met Terry Deroover, David Mulumba, Loïc Schwartz en Leroy Anthonis trokken naar Frankrijk.


3X3 Lions missen het EK

1 OP 3 IN DE POULEFASE
Op de eerste competitiedag kregen de mannen meteen de regerende Europese kampioen voorgeschoteld. Onder leiding van veteraan Popescu trokken de Roemenen de wedstrijd naar zich toe, ondanks stevig weerwerk van Schwartz en co. Eindstand 19-16. Veel tijd om te bekomen van de stevige opener hadden ze echter niet.

Anderhalf uur later stond Hongarije reeds te wachten. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd, wat er meteen voor een must-win game van maakte voor beide teams. Enkel de 2 beste teams uit de poule van 4 stootten immers door naar de halve finales, een plek die meteen ook een ticketje voor het EK betekende.

De Hongaren konden aanvankelijk gelijke tred houden met de Belgen, maar midrange jumpers van Schwartz en enkele tweepunters van Deroover zorgden voor een kleine voorsprong. Een comeback van de Hongaren veranderde de einfase toch nog in een thriller. Vrijworpen beslisten uiteindelijk voor de Belgen over winst. Belgie miste niet en won verdiend met 19-18.

De derde poulewedstrijd vs. Italië werd dus allesbepalend. In een spannende en gelijkopgaande partij kon Italië hun ongeslagen status behouden. België eindigt zo als derde in de groep. Geen kwalificatie voor het jongste team op deze Qualifier, maar wel enkele mooie highlights en een leerrijke ervaring.

FRANKRIJK, ITALIË & POLEN
Frankrijk kon op eigen bodem de kwalificatie afdwingen. Meer nog, ze deden dat zonder een wedstrijd te verliezen. Italïe werd tweede en Roemenië uiteindelijk derde. Die laatsten waren echter al zeker van deelname aan het EK 3X3 als gastland. Polen vervolmaakt het lijstje met gekwalificeerde teams bij de mannen. Op basis van het gemiddeld aantal gescoorde punten, eindigt België als zesde in deze Qualifier.

Bezoek de website

Show us your best shots #3X3EC

- Poitiers