3x3 Basketball

FIBA 3X3 U18 World Championship

Astana, Kazachstan
De nationale ploeg 3x3 U18 is op het wereldkampioenschap in Kazachstan niet verder geraakt dan de poulefase, het eindigde finaal op een 12e plaats. Zaccharie Mortant won voor België wel de Slam Dunk Contest, een primeur.

Nadat België hun eerste twee wedstrijden tegen Slovenië en Uruguay verloor, speelden ze de twee resterende matchen in de poule nog tegen Nederland en Egypte. Tegen de Nederlanders, het nummer 1 van de wereld, werd ietwat verrassend gewonnen met 13-15. De Egyptenaren hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen en bleken ook kansloos tegen onze jongens, het werd 6-10. Zo kon België hun gemiste start enigzins goedmaken, maar was het niet voldoende om de poulefase te overleven. België eindigde derde in de groep, na Uruguay en groepswinnaar Slovenië.

De uiteindelijke winnaar van het tornooi werd Qatar. De Qatarezen bleken een maatje te groot voor de tegenstand, in de finale werd Brazilië met 20-12 opzij gezet. De nummer 1 speler in de wereld, Nedim Muslic, en center Seydou Ndoye scoorden elk 6 punten voor Qatar. Voor de Brazilianen scoorde Fabricio Verissomo 7 punten in de finale. Hij werd ook topscorer van het tornooi en werd verkozen tot MVP. Bij de vrouwen ging Frankrijk voor het tweede jaar op rij met de titel lopen. Ze leden geen enkele nederlaag in het tornooi en Astou Gaye werd topscorer én MVP.

Bekijk onderstaand filmpje met de spectaculaire Top 10 plays van het tornooi:

België brak dan wel geen potten in het gewone tornooi, toch kon het de eerste medaille ooit behalen op het WK 3x3 U18. Zaccharie Mortant (Belfius Mons-Hainaut) slaagde er in om de Slam Dunk Contest te winnen. Hij dunkte beter dan Alberto Perez (Spanje) en Krisztofer Durazi (Hongarije). Proficiat jongens!

Bekijk hier de beelden!
Bezoek de website

Show us your best shots #3X3U18

- Astana, Kazachstan