3x3 Basketball

World Championship U18 Women

Debrecen, Hongarije
Team Belgium deed het schitterend op het WK 3X3 in Hongarije. In de poulefase deden ze wat moest: kwalificeren voor de 'Last 16' en in die Last 16 versloegen ze Spanje in een spannende wedstrijd.Jammer genoeg was USA in de kwartfinale te sterk. Frankrijk werd uiteindelijk kampioen bij de meisjes, USA werd tweede.

Bij de jongens won Nieuw-Zeeland het goudLink: officiële website van het WK 3X3
---

Onze meisjes U18 zullen deelnemen aan het WK 3X3 voor U18 Women van 4-7 juni 2015 in Debrecen, Hongarije.

Over het WK
Zestien jongens- en evenveel meisjesploegen nemen deel aan het WK 3X3. De deelnemende landen werden geselecteerd op basis van hun 3X3 ranking per categorie. België staat in die ranking op de 19e plaats en komt zo in poule C terecht op het WK.

Poule C: USA, Andorra, Indonesië, Italië, België en Canada

De beste 4 teams van elke poule stoten door naar de Last 16. Van daar wordt in een knock-out systeem verder gespeeld waarbij één win-or-go-home-duel telkens uitmaakt of je naar de volgende ronde mag of niet.

Het wedstrijdschema van onze Belgische meisjes in de poulefase

Individuele contests
Bij 3X3 is er traditioneel altijd ruimte voor individuele contests, waarbij deelnemers zich individueel nog kunnen onderscheiden en wereldkampioen worden in die bepaalde discipline. Op het WK 3X3 U18 is dit niet anders en zijn er 3 contests gepland:
  • Dunk Contest (voor de jongens)
  • Shout-out Contest (voor de jongens en meisjes)
  • Skills Contest (voor de meisjes)
Wie van de Belgische meisjes zal deelnemen aan deze individuele contests wordt pas in Hongarije bepaald.


Bezoek de website
- Debrecen, Hongarije