3x3 Basketball

[2014] European Championship Qualifier Men

zanka
De #1 op de 3X3 Ranking in België is samen met zijn team in Hongarije om de Belgische kleuren te verdedigen én een plaatsje naar het Europees Kampioenschap te bemachtigen. Thierry Marien, Mitchel Gorremans, Nick Celis en Anthony Chada bevinden zich momenteel in Zanka om zich daar te meten met een deel van de Europese top.

DAG 1 

Spanje vs. België
Na een slechte start waarbij ons team het fysieke 3X3-spel wat onderschat had, stond het al snel 3-0 in het voordeel van Spanje. De Spanjaarden bleven gedurende de hele wedstrijd het lengteverschil uitbuiten en overheerste in de rebound. Een sterke remonte bracht België terug in de wedstrijd maar het verschil werd nooit kleiner dan 5 punten. Eindstand: 19-12.

Polen vs. België
De tweede wedstrijd van de dag is een klepper tegen het hoogst gerangschikte land in Europa: Polen. De vorige wedstrijd indachtig, begonnen we nu aggressief aan de wedstrijd en met veel beweging weg van de bal. Dit leidde tot een heel aantal easy baskets. De voorsprong werd nooit meer dan 3 punten en met een tweepunter kon Polen even terug gelijkkomen (19-19). Een belangrijke vrijworp van Nick Celis en een lay-up van Anthony Chada betekenden meteen het einde van de wedstrijd. België wint met 19-21.

België vs Oekraïne
Na een sterke start waarbij Mitchel Gorremans ons op sleeptouw nam, kwamen we zeer snel voor (5-2). Enkele ogenblikken later stond het echter al 7-8 in het voordeel van Oekraïne. Een flitsende Chada en constant gevaarlijke Marien deden het wedstrijdbeeld echter kantelen. Via 11-13 ging het naar 18-14 en Oekraïne moest het hoofd buigen. Een tweede overwinning voor België is een feit. 

België vs. Hongarije
De laatste wedstrijd van dag 1 is er één tegen het thuisland. Een snelle start van Hongarije zorgde dat we 1-5 achter kwamen. De rollen werden echter snel omgedraaid door een met tweepunters uitpakkende Anthony Chada. Onze mannen overheersen de wedstrijd en halen met duidelijke 21-11 cijfers hun derde overwinning van de dag binnen. We krijgen er zelfs nog complimenten van de coach van Azerbeidjan bovenop voor het mooie teamspel!

Na 4 wedstrijden staat België 2e in de poule. Morgen nog meer 3X3!


DAG 2

Kwartfinale: België vs. Zwitserland
De wedstrijd tegen Zwitserland is één van groot belang. Een overwinning betekent kwalificatie voor het EK (de top 5 van het tornooi gaat door naar het EK in september), verlies betekent einde van het tornooi. We begonnen zeer agressief, wat al snel leidde tot een 5-0 voorsprong. De constant sterke defense zorgde ervoor dat de tegenstander slechts 7 punten kon scoren. Dit resulteerde in een vlotte overwinning en kwalificatie voor het EK! Eindstand 15-7.

Halve finale: Litouwen vs. België
We werden meteen bij de keel gegrepen door het fysieke en harde spel van de Litouwers. We kwamen nooit in de wedstrijd als gevolg van een aantal onnauwkeurigheden en enkele overhaaste beslissingen. 6 vrijworpen voor Litouwen om de wedstrijd te beëindigen zorgden voor een einduitslag van 21-13. Litouwen zou achteraf met hun fysieke spel ook de finale winnen van Spanje, de ploeg die de meeste indruk op ons maakte. 

Wedstrijd 3e-4e plaats: Israël - België
De laatste wedstrijd van het tornooi was van minder belang aangezien de kwalificatie reeds binnen was. We lieten het echter niet na om met volle inzet aan de wedstrijd te beginnen. De vermoeidheid en 2m10 grote center van Israël (die enkele jaren geleden nog bij Charleroi speelde) speelden ons echter parten. De centimeters en ervaring van Israël maakten het verschil onder de goal waardoor we onze voorsprong niet in handen konden houden. Een nipt verlies (21-18) en toch mooie 4e plaats voor België op dit tornooi! Op naar het EK in Boecharest van 5-7 september! 
Bezoek de website

Show us your best shots #EC3X3

- 8251 zanka