3x3 Basketball

Geslaagd einde voor de 3X3 Masters zomertoer

Geslaagd einde voor de 3X3 Masters zomertoer

Op 29 & 30 juli stelden we een laatste keer deze zomer onze velden op voor de 3X3 Masters. De Groenplaats in Antwerpen was op vrijdag 29/08 en zaterdag 30/08 locatie voor de 3X3 Masters Antwerp qualifier en 3X3 Masters Finals. Met 474 ingeschreven deelnemers, verdeeld over 127 teams, konden we vooraf al spreken van een geslaagde editie.

3X3 Masters Antwerp: basketbal, food, muziek en nog meer basketbal
Op het kwalificatietoernooi van vrijdag konden de laatste tickets voor de Finals gewonnen worden. In de voormiddag waren de U13, U15 en U18 boys aan de beurt, ’s namiddags gaven de U18 Girls, 18+ Women en 18+ Men elkaar partij.

Met inschrijvingen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Tsjechië en Zweden wisten de teams dat het niet gemakkelijk zou worden om de laatste tickets voor de 3X3 Masters Finals in de wacht te slepen… Op het einde kregen de vier beste teams uit elke categorie een uitnodiging om op zaterdag deel te nemen aan het slotstuk van de 3X3 Masters.

Naast het basketbal was er ook een foodtruck en een gezellige bar voorzien zodat deelnemers en supporters niets tekort kwamen om de dag door te komen. Dit in combinatie met een stralende zon en de meeslepende beats van onze DJ’s, zorgde voor een geslaagde afsluiter van onze kwalificatietoernooien.

3X3 Masters Finals
Op deze laatste 3X3 Masters van de zomer vonden voor elke categorie de finales plaats. De beste teams van alle kwalificaties werden uitgenodigd om onderling uit te maken wie zich een jaar lang de “3X3 Masters Champions” mag noemen. Er vielen mooie prijzen te winnen en het niveau was dan ook zeer hoog.

In de voormiddag waren net zoals de dag voordien de U13, U15 en U18 Boys geprogrammeerd. Bij de U13 won Splashmoney vlot de finale van The Big Three met 13 – 4. De strijd om de hoofdprijs bij de U15 was spannender, waarbij de titel nipt naar QLF squad ging na een 7 – 5 overwinning tegen de Nederlandse 3X3 NL Concrete Lions. Om de voormiddag af te sluiten was er de finale in de U18 Boys categorie tussen One Connect en de Pintjespakkers, die door deze laatst genoemde werd gewonnen met 8 – 13.

’s Namiddag werden de finales bij de overige categorieën gespeeld. De titel bij de U18 Girls ging verrassend naar de Nederlandse meisjes van Open Run Insurgent, die hun finale wonnen met 3 – 5 van The Airballers. Nadien werd de finale bij de 18+ Women door de 3X3 NL Open Run Rebels gewonnen tegen Team Milano met 9 – 7.

Ten slotte was het aan de 18+ Men om hun finale te spelen. Behalve een geldprijs stond hier ook een ticket voor de 3X3 World Tour in Lausanne op het spel. Na een knappe strijd tussen het Nederlandse Team Utrecht en het Sloveense Adecco, trokken de Sloveense heren aan het langste eind met een 10 – 17 overwinning en het felbegeerde ticket voor Lausanne.

Hopelijk tot op 26 december op de 3X3 Masters X-Mas editie!