3x3 Basketball

HVP's Junkyard

Age gets to us all

It's only when you think about it that you realize time flies and time flew by in T-Mac's era. Not only his of course but you get what I'm saying. It seems like just yesterday he was postering Shawn Bradley.

I remember feeling sad about a superstar falling into mediocrity and eventually dissapearing into the shadows of irrelevance. That superstar was, my hero, Shawn Kemp. It seemed like one day he was snatching lobs out of the air from Gary Payton.

NBA off-season

De grootste free agent (letterlijk en figuurlijk) was Dwight Howard aangezien Chris Paul al had aangegeven dat hij ging bijtekenen nadat Doc Rivers de Celtics in de steek had gelaten om in Hollywood te gaan coachen. Howard, die vorig seizoen duidelijk niet in zijn sas was in de gold and purple, koos uiteindelijk voor Houston als nieuwe thuisbasis.

Anthony speelde met spierscheur

In game 5 blesseerde Anthony zich aan zijn schouder na een opstootje met Kevin Garnett. Na die wedstrijd haalde Melo nooit meer zijn niveau van net voor de playoffs. Hij shotte nadien tegen 42% (scoorde gemiddeld 27 punten met 24 shotpogingen). Na een MRI bleek dat hij een scheur heeft in zijn labrum (schouder). De blessure was dus veel ernstiger dan eerst gedacht.

On to the next

Appetizers

Zoals altijd beginnen we bij de apperitiefjes, want dat is absoluut wat de Milwaukee Bucks (8-seed) waren voor de regerende champs, Miami Heat (1-seed). In vier wedstrijden was de klus geklaard. Brandon Jennings verzekerde een winst maar zijn arrogantie werd de kop ingeslagen, want telkens de Bucks wat meededen drukten LeBron en co de gaspedaal even door om dan toch overtuigend te winnen. Meer moet niet gezegd worden over deze series.

Twee namen Final Four al gekend

Als er één ding is dat 'big time' is in de VS dan is het wel het NCAA tornooi. We zijn al enkele weken onderweg en zitten bijna aan de Final Four. Er schiet maar één 1-seed team meer over in de Elite 8, Louisville. De grote kleppers als Indiana, Gonzaga en Kansas gingen allemaal voor de bijl. Dit was wellicht één van de tournaments met de meeste onverwache verassingen in jaren.

De grote verassing vroeg in het tornooi was Florida Gulf Cost.

Minnesota zorgt voor stunt!

Met March Madness in het vizier is een goede rangschikking van groot belang in het NCAA Division 1 basketbal. Indiana, die weken lang op nummer één staan, werd afgelopen nacht verslagen door de Minnesota Gophers met 77-73.

Minnesota was heel sterk begonnen aan het NCAA seizoen maar zakte weg en verloor daarmee zijn rangschikking. Indiana daarentegen was op volle toeren en was de team-to-beat in het college basketbal. Vooral Trevor Mbakwe was heel aanwezig.