3x3 Basketball

Finales 3X3 World Tour Finals in Abu Dhabi de komende 2 jaren

De finales van de FIBA 3x3 World Tour in 2015 én 2016 zullen doorgaan in de Verenigde Arabische Emiraten, in Abu Dhabi meer precies, aldus FIBA. 

In 2015 zal het event plaatsvinden op 15-16 oktober aan de kustlijn van de Arabische Golf, de perfecte setting voor een 3X3-tornooi wanneer het bij ons te koud is. 

De 3X3 World Tour bestaat uit 6 grote tornooien met de beste 3X3-ballers van over de hele wereld. In elk continent wordt er een World Tour Masters georganiseerd, de beste teams van die tornooien ontmoeten elkaar dus in de World Tour Finals. 

En oh ja, er valt nog wat prijzengeld te winnen ook, nl. een totaal van $200.000 verspreid over de tornooien. 


Hoe kan je deelnemen aan de World Tour Finals?
Simpel, je moet een paar grote 3X3-tornooien winnen. Deelname aan de WT-tornooien moet je namelijk verdienen. In België kan je dit doen door de finale van de VBL-tornooien te winnen (telkens eind juli op de Groenplaats in Antwerpen) en dan goed te presteren op de 'regionale' World Tour Masters. De voorbije jaren gingen de K1X Ambassadors naar Lausanne om daar deel te nemen aan de World Tour.