3x3 Basketball

3X3 World Championship (2)

De 3X3 U18 World Championship zitten erop. Met 4 overwinningen en 2 nederlagen eindigden de Belgische meisjes op een fantastische 11e plaats.

De 3X3-kampioenschappen vonden dit jaar plaats in Jakarta, Indonesië. Met 56 deelnemende teams - 32 bij de mannen en 24 bij de vrouwen - was het de meest succesvolle editie tot nu toe. Ploegen uit 38 verschillende landen streden om de titel en de eer in een 4-daags tornooi.
Team Belgium, met An-Katrien Nauwelaers, Anneleen De Baets, Aline Verelst en Kyara Linskens, reisde onder begeleiding van coach Arvid Diels en teammanager Serge Kovaleni naar Jakarta en zijn het eerste 3X3-team ooit om België te vertegenwoordigen op een Wereldkampioenschap.


Op basis van hun ranking was België #6 in de wereld en kwamen ze in een poule terecht met Italië, Thailand, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

De Belgische meisjes begonnen het tornooi op een schitterende manier met 4 overwinningen op rij. Enkel de laatste wedstrijd in de poule werd verloren waardoor België de poulefase afsloot op de 2e plaats, na Italië. De 4 beste ploegen van elke poule kwamen op basis van hun resultaten terecht in een 'Last 16'-bracket. In deze (en alle volgende) fase van het tornooi telt het principe 'win or go home'.

In de Last 16 nam België het op tegen de meisjes van Spanje. 
Na een goede start van België volgenden enkele dolle Spaanse minuten waarin Spanje via tweepunters wegliep. Een kleine opflakering van de Belgische meisjes was niet voldoende: Spanje door naar de kwartfinale, einde van het tornooi voor België.
Spanje zou uiteindelijk 3e worden, België werd 11e. De USA ging voor de 2e keer op rij met het goud naar huis. 
Bij de mannen won Argentinië alles, gevolgd door Frankrijk op de 2e en Rusland op de 3e plaats. 


Je kan de wedstrijd België - Spanje herbekijken via deze link (wel doorspoelen tot 6:50:00). 
De poulewedstrijd België - Tunesië kan je hier herbekijken (doorspoelen tot 6:10:00) 


Proficiat @AnKatrienNauw, @AlineVerelst, @AnneleenDeBaets en @KyaraLinskens voor het schitterende tornooi!


Resultaten Belgium:
Thailand 9 - 10 Belgium
Belgium 14 - 6 The Netherlands
Tunisia 9 - 19 Belgium
Belgium 11 - 9 UK 
Belgium 6 - 10 Italy
Belgium 14 - 21 Spain

Lees de eerste blogpost over de 3X3 World Championships hier.